Doorgaan naar hoofdcontent

Een week vol plannerplezier

Het was me de week wel... (Een week gepresenteerd op een bedje van plezier!)

Vrijdag opende ik de brievenbus en zag ik tot mijn grote jolijt de nieuwste KLASSE liggen. Hoewel we de laatste jaren een abonnement moeten nemen wanneer we dit juweeltje wensen te ontvangen, blijf ik grote fan. Zoals het een 'Instagramster' betaamt, nam ik gretig foto's van deze arrival. Dat enkele minuten later NOG een foto zou volgen, daar wist ik toen nog niets van! Ik kon het niet laten om er snel al even door te bladeren en toen viel mijn oog op een foto die me erg bekend voor kwam... 

Foto uit KLASSE - www.klasse.be

Wat fijn dat de mensen die continu met onderwijs bezig zijn, mijn account opgemerkt hebben! Ik wist helemaal niet dat één van mijn foto's erin zou verschijnen maar ik was uiteraard erg blij. Aan alle leerkrachten die op deze manier ook hier terechtkomen: welgekomen !

En alsof dat alles nog niet genoeg was, kwam op zaterdagochtend 'mijn' reportage voor Tendens ook nog op het televisiescherm (én online). De vele reacties die ik kreeg, de nieuwe mensen die ik leerde kennen, en vooral de leuke planner-gerelateerde-vragen die reeds volgden waren gewoonweg schitterend. Wie nog vragen heeft over plannen, planners of gerelateerde items mag me steeds contacteren, ik help je graag op weg! 

Intussen ben ik alvast begonnen met 2018... Mijn nieuwe planner (2018) werd enkele weken geleden gekocht en het kriebelde té hard om er nog niet in te noteren prutsen. Deze keer kon ik starten met een kleurrijke week aangezien het toch nog kerstvakantie is op 1 januari. Erna wordt alles wat "deftiger" (lees: saaier) en zullen de TO-DO-lists ook wel hun plekje plek krijgen opeisen... Maar doordat ik vaker en vaker vragen krijgen over mijn planner, deel ik bij deze de eerste prettige week van januari!

Hobonichi Cousin - Juf Kim

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hé, waar haal jij al die leuke planners?

Wie mijn IG-account volgt, ziet geregeld foto's van mijn agenda en/of weekplanner voorbij komen. Ik zal waarschijnlijk (hum) meer planners hebben dan de gemiddelde Vlaming maar zo overdreven is het allemaal niet (dat geloof ik toch graag). Ze zien er meestal heel verschillend uit omdat ik iedere week - als ontspanning - er wat in pruts; stickertje hier, tekeningetje daar, ... Het noodzakelijke (zonder plannen zou mijn wereld zot draaien) en het aangename (samen met de kindjes wat tekenen/stickeren/stempelen/... is zalig!) aan elkaar gekoppeld. Tijdens de week is er niets leuker om op een lange dag een tekeningetje van één van de (b)engels terug te zien.

Daarnaast hou ik ook een planner bij waar ik iedere week enkele kleine foto's in kleef. Ik merkte dat ik minder en minder fotoboeken maak (hell, daar heb ik geen tijd voor!) maar dat ik toch die leuke foto's (en dat zijn er heel wat) niet verloren wil laten gaan. Dus print ik zelf iedere week met de Canon Selphy enkele foto…

Goodbye in vier foto's

Op vijf juli werden de resultaten van Leuven bekendgemaakt, net die dag waren we tien jaar getrouwd. Vorig jaar had ik al gezegd: "Dit vieren we niet, dat wordt misschien de rottigste dag van het hele jaar voor mij!". Ergens in januari stond ik er positiever tegenover, en bereidde ik een klein feestje voor, in't geniep. Gelukkig maar, achteraf gezien, want het werd tweemaal feest!


Genieten van eten was er in academiejaar 2017 - 2018 niet vaak bij, intussen is de knop terug om. Misschien is het tijd om terug te keren naar MissCaesar (mijn voorgaande foodblog), het is zalig om weer eens rustig aan tafel te zitten en een koffie te drinken met smaak. Dat is toch wat anders dan tien schietgebedjes zeggen in de hoop dat de heilige cafeïne zijn werk zal doen om de dag op te peppen.

Once a nerd, always a nerd. Er zijn slechtere manieren om vakantie-avonden door te brengen. De ingrediënten: een kindervrij zwembadjen, een badeendeken en een waterdichte-e-reader. I found heaven en …

Bloed, zweet of tranen? Wat heeft het studeren nu gekost?

Er zijn mensen die het maar niet kunnen laten om naar onze drie nakomelingetjes te kijken en mij te vertellen "hoeveel ze later wel zullen kosten". Dat het erg moeilijk is om enig idee te hebben over wat verder studeren kost. Diezelfde mensen vergeten dat ik eerst en vooral ooit zelf fulltime student was en ten tweede dat ik de laatste jaren zélf mijn opleiding betaalde. Als dikbetaalde (ironie!) ambtenaar met eerdere diploma's heb je geen recht op opleidingscheques, extra ondersteuning, tegemoetkoming.... Dus als je me vraagt wat de laatste jaren letterlijk gekost hebben: véél geld! Ik betaalde volledig inschrijvingsgeld (kassa, kassa); treinbiljetten om naar Leuven af te reizen, parkeergeld voor die avonden waarop ik er enkel met de auto kon geraken, boeken, cursussen, rekentoestellen, programma's... Het kostenplaatje was lager dan een kotstudent (uiteraard), maar geregeld 'moest' ik ook op hotel. Als je om 9u 's morgens of om 8u 's morgens een mond…