Doorgaan naar hoofdcontent

Een week vol plannerplezier

Het was me de week wel... (Een week gepresenteerd op een bedje van plezier!)

Vrijdag opende ik de brievenbus en zag ik tot mijn grote jolijt de nieuwste KLASSE liggen. Hoewel we de laatste jaren een abonnement moeten nemen wanneer we dit juweeltje wensen te ontvangen, blijf ik grote fan. Zoals het een 'Instagramster' betaamt, nam ik gretig foto's van deze arrival. Dat enkele minuten later NOG een foto zou volgen, daar wist ik toen nog niets van! Ik kon het niet laten om er snel al even door te bladeren en toen viel mijn oog op een foto die me erg bekend voor kwam... 

Foto uit KLASSE - www.klasse.be

Wat fijn dat de mensen die continu met onderwijs bezig zijn, mijn account opgemerkt hebben! Ik wist helemaal niet dat één van mijn foto's erin zou verschijnen maar ik was uiteraard erg blij. Aan alle leerkrachten die op deze manier ook hier terechtkomen: welgekomen !

En alsof dat alles nog niet genoeg was, kwam op zaterdagochtend 'mijn' reportage voor Tendens ook nog op het televisiescherm (én online). De vele reacties die ik kreeg, de nieuwe mensen die ik leerde kennen, en vooral de leuke planner-gerelateerde-vragen die reeds volgden waren gewoonweg schitterend. Wie nog vragen heeft over plannen, planners of gerelateerde items mag me steeds contacteren, ik help je graag op weg! 

Intussen ben ik alvast begonnen met 2018... Mijn nieuwe planner (2018) werd enkele weken geleden gekocht en het kriebelde té hard om er nog niet in te noteren prutsen. Deze keer kon ik starten met een kleurrijke week aangezien het toch nog kerstvakantie is op 1 januari. Erna wordt alles wat "deftiger" (lees: saaier) en zullen de TO-DO-lists ook wel hun plekje plek krijgen opeisen... Maar doordat ik vaker en vaker vragen krijgen over mijn planner, deel ik bij deze de eerste prettige week van januari!

Hobonichi Cousin - Juf Kim

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hé, waar haal jij al die leuke planners?

Wie mijn IG-account volgt, ziet geregeld foto's van mijn agenda en/of weekplanner voorbij komen. Ik zal waarschijnlijk (hum) meer planners hebben dan de gemiddelde Vlaming maar zo overdreven is het allemaal niet (dat geloof ik toch graag). Ze zien er meestal heel verschillend uit omdat ik iedere week - als ontspanning - er wat in pruts; stickertje hier, tekeningetje daar, ... Het noodzakelijke (zonder plannen zou mijn wereld zot draaien) en het aangename (samen met de kindjes wat tekenen/stickeren/stempelen/... is zalig!) aan elkaar gekoppeld. Tijdens de week is er niets leuker om op een lange dag een tekeningetje van één van de (b)engels terug te zien.

Daarnaast hou ik ook een planner bij waar ik iedere week enkele kleine foto's in kleef. Ik merkte dat ik minder en minder fotoboeken maak (hell, daar heb ik geen tijd voor!) maar dat ik toch die leuke foto's (en dat zijn er heel wat) niet verloren wil laten gaan. Dus print ik zelf iedere week met de Canon Selphy enkele foto…

Plannen op papier

Op vraag deel ik enkele plannenpagina's die ikzelf gebruik. Je kan ze in PDF downloaden, wie liever een (aanpasbare) Word-versie heeft mag mij een mailtje sturen!

Veel plezier ermee!

De gezinsplanner
Dit weekoverzicht is gemaakt voor vijf gezinsleden. Ieder gezinslid heeft één rij voor de hele week. In de cel links plaats je de naam van de persoon in kwestie en vul je de kalender aan. Ideaal om aan de muur te hangen zodat iedereen kan zien wanneer hij waar verwacht wordt.
De maandplanner Persoonlijk gebruik ik deze om in drukke maanden een overzicht te krijgen over het geheel. Daarnaast durf ik hem ook gebruiken als blokkalender om aan te duiden wanneer ik welk vak studeer en wanneer ik examen heb. Als leerkracht gebruik ik hem om testen en taken in te plannen. 

Weekoverzicht met weekmenu Mijn favoriet. Ik hou van een weekoverzicht waarbij alles naast elkaar staat én ook een volwaardig vakje op zaterdag én zondag hebt.. Ik heb deze lay-out in mijn mini-happy planner en ben er zeer t…

Overstap van hogeschool naar universiteit - bloopers

"Die universiteitsstudentjes, die hebben nogal een leven hé! Die moeten bijna nooit naar de les, die moeten (bijna) geen stage doen, ze krijgen veel minder opdrachten..."

We keken er nogal op neer in de hogeschool. Wij waren degene die het echte werk deden! Wij deden ervaring op tijdens stages én moesten studeren én moesten zorgen dat alle taken op tijd ingediend waren... Die 'van den unief', dat waren verwende gastjes die af en toe eens een boek moesten openslaan.

Ik durfde dit in mijn hoofd al wat in twijfel trekken maar telkens ik een uurrooster van de universiteit zag dacht ik toch: "Amai, zo weinig les, wat doen die hele dagen?". Wat een onterechte rotopmerking. Laat ons zeggen dat ik het pas begon te snappen na een volledig jaar colleges volgen. Het tempo waarop je (Engelstalige, Franstalige...) teksten moet doornemen!

Geen voorgekauwde cursus in de meeste gevallen. Het duurde ongeveer anderhalf jaar eer ik door had dat er meestal geen 'waarheid&#…