Doorgaan naar hoofdcontent

Nog meer bevindingen als werkstudent

Er zijn zo van die dagen en van die momenten... Hierbij een tweede lijstjes met "amai-dat-had-ik-niet-verwacht" of "whoopsie-dat-deed-ik-dus-ook-weer".

> Aankomen op je mondeling examen van een vak, bij een prof die je nog nooit of te nimmer gezien hebt. Sommige colleges worden opgenomen en bekijk je van thuis uit als werkstudent. Meestal is de klank erg duidelijk maar zit/staat de prof nogal ver. Voor het desbetreffende examen was er eerst voorbereidingstijd. Ik had er een ça-va-gevoel bij, tot ik binnenkwam. Die prof deed me zo fel aan iemand anders denken dat ik volledig mijn kluts kwijt was.

> Denken "vanavond doe ik dit en dat nog" en dan uiteindelijk vier uur vastzitten op de trein. Iedere openbaar-vervoer-gebruiker herkent het wel, denk ik. Vertragingen, afschaffingen, stakingen... Geregeld wanneer ik naar Leuven trok (vanuit het verre Roeselare), kreeg ik te maken met allerhande 'probleempjes'. Eén keer heb ik toch serieus gevloekt toen ik op geen enkele manier tijdig thuis kon geraken én geen koffie/boekske/goed humeur bij me had.

> De aula niet vinden, daar ben ik ook kampioen in gebleken. Geregeld konden mensen mij zien lopen met de smartphone die luidkeels opperde: "SLA LINKSAF", om mij vijf minuten later terug te zien passeren met de mededeling: "SLA RECHTSAF". Euh, tja, vrouwen en oriëntatie? Of gewoon een slechte gps... (Waarschijnlijk ligt het toch gewoon aan mij.)

> Plots word je de trouwste koffieklant ooit, zowel bij de Nespresso als de Starbucks. Ik geef toe, ik was al een fervent koffiedrinker, maar door terug te studeren werd ik pas écht een koffiefanaat. Een bakje troost, een kopje I-work-a-latté, een ik-heb-keelpijn-maar-blijf-bezig-frappuchino, een ik-mag-niet-in-slaap-vallen-in-mijn-espresso'tootje, voor elke situatie, een koffietje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hé, waar haal jij al die leuke planners?

Wie mijn IG-account volgt, ziet geregeld foto's van mijn agenda en/of weekplanner voorbij komen. Ik zal waarschijnlijk (hum) meer planners hebben dan de gemiddelde Vlaming maar zo overdreven is het allemaal niet (dat geloof ik toch graag). Ze zien er meestal heel verschillend uit omdat ik iedere week - als ontspanning - er wat in pruts; stickertje hier, tekeningetje daar, ... Het noodzakelijke (zonder plannen zou mijn wereld zot draaien) en het aangename (samen met de kindjes wat tekenen/stickeren/stempelen/... is zalig!) aan elkaar gekoppeld. Tijdens de week is er niets leuker om op een lange dag een tekeningetje van één van de (b)engels terug te zien.

Daarnaast hou ik ook een planner bij waar ik iedere week enkele kleine foto's in kleef. Ik merkte dat ik minder en minder fotoboeken maak (hell, daar heb ik geen tijd voor!) maar dat ik toch die leuke foto's (en dat zijn er heel wat) niet verloren wil laten gaan. Dus print ik zelf iedere week met de Canon Selphy enkele foto…

Plannen op papier

Op vraag deel ik enkele plannenpagina's die ikzelf gebruik. Je kan ze in PDF downloaden, wie liever een (aanpasbare) Word-versie heeft mag mij een mailtje sturen!

Veel plezier ermee!

De gezinsplanner
Dit weekoverzicht is gemaakt voor vijf gezinsleden. Ieder gezinslid heeft één rij voor de hele week. In de cel links plaats je de naam van de persoon in kwestie en vul je de kalender aan. Ideaal om aan de muur te hangen zodat iedereen kan zien wanneer hij waar verwacht wordt.
De maandplanner Persoonlijk gebruik ik deze om in drukke maanden een overzicht te krijgen over het geheel. Daarnaast durf ik hem ook gebruiken als blokkalender om aan te duiden wanneer ik welk vak studeer en wanneer ik examen heb. Als leerkracht gebruik ik hem om testen en taken in te plannen. 

Weekoverzicht met weekmenu Mijn favoriet. Ik hou van een weekoverzicht waarbij alles naast elkaar staat én ook een volwaardig vakje op zaterdag én zondag hebt.. Ik heb deze lay-out in mijn mini-happy planner en ben er zeer t…

Overstap van hogeschool naar universiteit - bloopers

"Die universiteitsstudentjes, die hebben nogal een leven hé! Die moeten bijna nooit naar de les, die moeten (bijna) geen stage doen, ze krijgen veel minder opdrachten..."

We keken er nogal op neer in de hogeschool. Wij waren degene die het echte werk deden! Wij deden ervaring op tijdens stages én moesten studeren én moesten zorgen dat alle taken op tijd ingediend waren... Die 'van den unief', dat waren verwende gastjes die af en toe eens een boek moesten openslaan.

Ik durfde dit in mijn hoofd al wat in twijfel trekken maar telkens ik een uurrooster van de universiteit zag dacht ik toch: "Amai, zo weinig les, wat doen die hele dagen?". Wat een onterechte rotopmerking. Laat ons zeggen dat ik het pas begon te snappen na een volledig jaar colleges volgen. Het tempo waarop je (Engelstalige, Franstalige...) teksten moet doornemen!

Geen voorgekauwde cursus in de meeste gevallen. Het duurde ongeveer anderhalf jaar eer ik door had dat er meestal geen 'waarheid&#…