Doorgaan naar hoofdcontent

Bye bye februari

Aan het begin van het academiejaar maakte ik een aftelkalender voor de komende maanden. Tijdens deze maanden zou ik heel hard werken om aan de eindmeet te raken. Een opleiding is geen sprint maar een marathon: vanaf het begin tot het einde moet je volhouden en doorbijten. Intussen begint onze muur nogal ferm leger te worden; vijf maand zijn al weg! Unbelievable...

Februari mag dan wel de kortste maand zijn, voor mij betekende het kickstarten aan het tweede semester. Ik kreeg mijn punten, ik startte mijn laatste vak, mijn masterproef kreeg weer wat meer vorm, ik maakte nieuwe lijstjes met 'de laatste loodjes' (ge moogt gerust lood zeggen).
Voor de derde week op rij zit ik op wacht in Leuven voor het woensdagnamiddagvak. Voor de derde keer op rij betekent dit bij het zien van andere kindjes directement heimwee naar onze knutselnamiddagen op woensdag. Anderzijds betekent dit ook wat me-time voor de les en weten dat doorduwen ervoor kan zorgen dat dit niet meer hoeft. Dus ik weet nog niet waar op de fuck-it-list ik dit zal plaatsen...

Gisterenavond zaten we nog te praten over hoe het af en toe begint te wegen. Maandag was ik 3/4 van de dag 'out'; spierpijn, buikpijn, ... Ik had een vermoeden tot griep maar na het maken van een haalbare planning voor de komende dagen, namen alle klachten af. Stress dus waarschijnlijk. Be-la-che-lijke stress. Ik wil uiteraard het diploma behalen en ja, ik word nerveus wanneer ik aan de masterproef-deadline denk, maar langs de andere kant hangt er niet echt veel van af. Ik ben op het punt gekomen dat ik het gewoon wil hébben om terug rust te krijgen in mijn hoofd. Zolang dat papierke niet in mijn handjes zit, zal dat hoofd nooit stoppen met draaien.

Ik herinner me niet dat ik tijdens de bachelors ooit zo nerveus was, hoewel er toen veel meer aan vast hing. Ik studeerde af op 1 februari terwijl we zouden trouwen op 5 juli én we in april in ons verbouwde huis zouden intrekken. En toch, ik was rustig, chill, relax. Of misschien is het net zoals bevallen; je onthoudt alleen de positieve dingen en vergeet al de rest... Nu ik erover nadenk, bij de academische bachelorproef heb ik ook serieus gezweet. Tegen het einde aan kon ik iedere seconde een traantje laten en begon ik iedere zin letterlijk met: "Ik wéét dat ik moe ben, maar ik kàn nu gewoon niet stoppen.". Ik stopte niet en tegen het einde was ik zelfs nog zwanger ook, hoe een lichaam sterker is dan je denkt!

Dus met goede moed blijf ik doorbijten en hoop ik tegen september alleen maar überpositieve dingen te zeggen over verder studeren als werkstudent en verhaaltjes te schrijven over wat een leuke tijd dat toch was. (En voor degene die het zich afvragen: no more babies please!)

Note: het is zeker niet allemaal kommer en kwel. Ik heb de afgelopen semesters al heel veel plezante nieuwe mensen leren kennen, de inhoud van de opleiding is oprécht boeiend en de uitdaging is iets wat me wel motiveert. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hé, waar haal jij al die leuke planners?

Wie mijn IG-account volgt, ziet geregeld foto's van mijn agenda en/of weekplanner voorbij komen. Ik zal waarschijnlijk (hum) meer planners hebben dan de gemiddelde Vlaming maar zo overdreven is het allemaal niet (dat geloof ik toch graag). Ze zien er meestal heel verschillend uit omdat ik iedere week - als ontspanning - er wat in pruts; stickertje hier, tekeningetje daar, ... Het noodzakelijke (zonder plannen zou mijn wereld zot draaien) en het aangename (samen met de kindjes wat tekenen/stickeren/stempelen/... is zalig!) aan elkaar gekoppeld. Tijdens de week is er niets leuker om op een lange dag een tekeningetje van één van de (b)engels terug te zien.

Daarnaast hou ik ook een planner bij waar ik iedere week enkele kleine foto's in kleef. Ik merkte dat ik minder en minder fotoboeken maak (hell, daar heb ik geen tijd voor!) maar dat ik toch die leuke foto's (en dat zijn er heel wat) niet verloren wil laten gaan. Dus print ik zelf iedere week met de Canon Selphy enkele foto…

Goodbye in vier foto's

Op vijf juli werden de resultaten van Leuven bekendgemaakt, net die dag waren we tien jaar getrouwd. Vorig jaar had ik al gezegd: "Dit vieren we niet, dat wordt misschien de rottigste dag van het hele jaar voor mij!". Ergens in januari stond ik er positiever tegenover, en bereidde ik een klein feestje voor, in't geniep. Gelukkig maar, achteraf gezien, want het werd tweemaal feest!


Genieten van eten was er in academiejaar 2017 - 2018 niet vaak bij, intussen is de knop terug om. Misschien is het tijd om terug te keren naar MissCaesar (mijn voorgaande foodblog), het is zalig om weer eens rustig aan tafel te zitten en een koffie te drinken met smaak. Dat is toch wat anders dan tien schietgebedjes zeggen in de hoop dat de heilige cafeïne zijn werk zal doen om de dag op te peppen.

Once a nerd, always a nerd. Er zijn slechtere manieren om vakantie-avonden door te brengen. De ingrediënten: een kindervrij zwembadjen, een badeendeken en een waterdichte-e-reader. I found heaven en …

Bloed, zweet of tranen? Wat heeft het studeren nu gekost?

Er zijn mensen die het maar niet kunnen laten om naar onze drie nakomelingetjes te kijken en mij te vertellen "hoeveel ze later wel zullen kosten". Dat het erg moeilijk is om enig idee te hebben over wat verder studeren kost. Diezelfde mensen vergeten dat ik eerst en vooral ooit zelf fulltime student was en ten tweede dat ik de laatste jaren zélf mijn opleiding betaalde. Als dikbetaalde (ironie!) ambtenaar met eerdere diploma's heb je geen recht op opleidingscheques, extra ondersteuning, tegemoetkoming.... Dus als je me vraagt wat de laatste jaren letterlijk gekost hebben: véél geld! Ik betaalde volledig inschrijvingsgeld (kassa, kassa); treinbiljetten om naar Leuven af te reizen, parkeergeld voor die avonden waarop ik er enkel met de auto kon geraken, boeken, cursussen, rekentoestellen, programma's... Het kostenplaatje was lager dan een kotstudent (uiteraard), maar geregeld 'moest' ik ook op hotel. Als je om 9u 's morgens of om 8u 's morgens een mond…