Doorgaan naar hoofdcontent

Goodbye in vier foto's


Op vijf juli werden de resultaten van Leuven bekendgemaakt, net die dag waren we tien jaar getrouwd. Vorig jaar had ik al gezegd: "Dit vieren we niet, dat wordt misschien de rottigste dag van het hele jaar voor mij!". Ergens in januari stond ik er positiever tegenover, en bereidde ik een klein feestje voor, in't geniep. Gelukkig maar, achteraf gezien, want het werd tweemaal feest!Genieten van eten was er in academiejaar 2017 - 2018 niet vaak bij, intussen is de knop terug om. Misschien is het tijd om terug te keren naar MissCaesar (mijn voorgaande foodblog), het is zalig om weer eens rustig aan tafel te zitten en een koffie te drinken met smaak. Dat is toch wat anders dan tien schietgebedjes zeggen in de hoop dat de heilige cafeïne zijn werk zal doen om de dag op te peppen.


Once a nerd, always a nerd. Er zijn slechtere manieren om vakantie-avonden door te brengen. De ingrediënten: een kindervrij zwembadjen, een badeendeken en een waterdichte-e-reader. I found heaven en ik moest niet eens ver lopen hiervoor...


Onze vierpotige lieveling hier in huis moest het dit jaar ook met wat minder aandacht doen. Hij legde zich er gewoon - letterlijk - bij neer tijdens de vele werk/studeermomentjes. Soms stak hij vanuit de zetel eens zijn dikke poot (een hond heeft geen duimen hé?) omhoog, alsof hij wou zeggen "Gow meiske, ge zijt goe bezig, kzal'kik wel wat rusten in uw plekke.". Soms stak hij zijn middelpoot omhoog omdat hij wou gaan slapen en dat mentaal gezien enkel lukte wanneer alle lichten uit waren. Maar bovenal stond hij 's morgens altijd weer happy en vrolijk klaar voor een nieuwe dag, wat ook wel hielp om gewoon to-go-with-diene-flow. En nu, nu staat hij samen met mij conditieloos te piepen na een flinke wandeling. We komen er wel, de Marley en ik. 

Er zal ongetwijfeld wel wat nieuws op mijn pad(je) komen, maar voorlopig (héél voorlopig), weiger ik even na te denken. Het is vakantie (haha, I'm a teacher!), en al zeg ik het deze keer zelf, het is meer dan verdiend en meer dan welgekomen (heb ik al verteld dat ik deze morgen het zitten werken voor komend schooljaar... freak). Voor ik ergens in spring wil ik héél goed nadenken wat ik écht (nog) wil doen, en bovenal genieten dat ik dit avontuur(tje) positief ten einde bracht.

Mama leert niet meer, voorlopig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een thesis in fasen van een zwangerschap en een bevalling

één
Ongeveer negen maand duurt het academiejaar, de tijd waarin je geacht wordt een thesis te schrijven. Die periode lijkt op zich erg lang, maar voor je het weet nader je de 40 weken. Je kan vroeger indienen dan de deadline maar op zich blijkt het eerder een tot-de laatste-dag-opdracht te worden. Voor wie het niet lukt in die 40 weken is er nog steeds de optie om overtijd te gaan en in augustus in te dienen. 
twee Het begin is erg spannend: een onderwerp kiezen, onderzoek opstarten, literatuur doorworstelen. Al die nieuwe dingen, fantastisch! Naarmate de tijd vordert wordt het echter lastiger en lastiger. Iedere seconde dwarrelen er gedachten in je hoofd, je blijft denken: nog zoveel maanden, nog zoveel weken, nog zoveel dagen. En nog zoveel te doen. De vermoeidheid steekt de kop op en niet weten wanneer alles precies eruit zal komen en op papier zal staan maakt het alleen maar spannender. Je blijft doorgaan, je weet dat het niet kan blijven duren en je hoopt dat het goed komt.
drie Ho…

Bloed, zweet of tranen? Wat heeft het studeren nu gekost?

Er zijn mensen die het maar niet kunnen laten om naar onze drie nakomelingetjes te kijken en mij te vertellen "hoeveel ze later wel zullen kosten". Dat het erg moeilijk is om enig idee te hebben over wat verder studeren kost. Diezelfde mensen vergeten dat ik eerst en vooral ooit zelf fulltime student was en ten tweede dat ik de laatste jaren zélf mijn opleiding betaalde. Als dikbetaalde (ironie!) ambtenaar met eerdere diploma's heb je geen recht op opleidingscheques, extra ondersteuning, tegemoetkoming.... Dus als je me vraagt wat de laatste jaren letterlijk gekost hebben: véél geld! Ik betaalde volledig inschrijvingsgeld (kassa, kassa); treinbiljetten om naar Leuven af te reizen, parkeergeld voor die avonden waarop ik er enkel met de auto kon geraken, boeken, cursussen, rekentoestellen, programma's... Het kostenplaatje was lager dan een kotstudent (uiteraard), maar geregeld 'moest' ik ook op hotel. Als je om 9u 's morgens of om 8u 's morgens een mond…