Doorgaan naar hoofdcontent

I did it !

't Is echt gebeurd, ik ben afgestudeerd. Mijn laatste mijlpaal qua studeren werd bereikt, on-ge-lo-fe-lijk. Iedereen rondom me weet dat ik de afgelopen maanden dag én nacht gewerkt heb om alles rond te krijgen. Ik was geen mens meer op het einde, maar kijk, het risico dat ik nam was het waard, 't is gelukt. Dat betekent dat ik heel fier, happy en vrolijk zou moeten zijn, maar het dringt nog niet echt door. Nog even wachten op die gekheid dus.

Ik kreeg de afgelopen 30u heel veel de vraag: "En wat ga je nu allemaal doen?". Er zijn veel dingen die ik nog niet weet maar enkele dingen die ik wél al weet of zal doen.

* Neen, ik wil geen directeur worden of een hoger ambt bekleden of een ongelofelijk goed klinkende functie uitoefenen. Neen. Ik wil terug voor 500% voor de klas staan, er is speling voor welke klas dit precies is, maar ik wil mensen helpen om zelf hun opleiding te vervolledigen. Ik wil die persoon zijn die zegt "jij kan dat" en hen erdoor trekken nog voor ze het zelf geloven. Ik wil doen waar ik goed in ben en dat is het uitleggen, ondersteunen en mensen overtuigen dat ze iets kunnen bereiken.

* Neen, ik heb geen nood aan nog een ma-na-ma (master-na-master) of een 'serieuze' vervolgopleiding. Neen, ik zal écht niet eeuwig studeren. Maar neen, ik zal ook niet stilzitten. Ik bén al aan het broeden op nieuwe projectjes/ideetjes/... maar die gaan vooral de creatievere toer op. Denk meer richting het koken, tekenen of misschien word ik wel die barista die ik ooit wou zijn.

* Netflix. Dat is eentje die ik met plezier veel uren zal benutten. Dan hoef ik eindelijk niet meer schaapachtig te grinniken wanneer iedereen over dé serie van het moment praat. Al vond ik dat grinniken zo erg nog niet en is er helemaal niets mis met schapen.

* Koken. Geen grootkeukenmenu meer. Terug verfijning, genieten van wat er op tafel komt in plaats van te zorgen dat iedereen zijn buik gewoon voldoende gevuld is. En misschien vooral zorgen dat mijn buik weer wat minder gevuld is, 't zijn de details die het hem doen.

* Hoewel ik wel te vinden ben voor enkele feestjes (we hadden er gisterenavond al eentje die me erg bevallen is), wil ik vooral RUST. Waar ik vooraf dacht dat ik hierna zou losbreken, wil ik nu vooral eens in de zetel zitten, stressloos met de kiddies knutselen, rustig een theetje drinken, rustig een boekje lezen, rustig een serietje kijken... Rustig. Kernbegrip. En noodzaak. Dus de a-sociaalheid gaat nog even verder, ik zit in mijn bubbel en blijf even in mijn bubbel.

* Ik heb goesting. Goesting om mijn lessen volgend schooljaar eens anders aan te pakken. Goesting om op zoek te gaan naar interactie(re) dingen om mijn afstandscursisten (en ook de 'gewone' cursisten) (nog) meer kwaliteit aan te bieden. Om hen minder eenzaam te maken tussen hun boeken. Nu ik nog héél goed begrijp hoe het voelt als werk/huisvrouw/student, is het de moment om dat ijzer te smeden, nu het nog kokend heet is. 

Ik blijf hier voorlopig (?) geregeld een blogske placeren, ik vermoed dat "mama nog veel te leren heeft". We zien wel wanneer dit verhaal ten einde loopt, maar er is hier geen haast bij...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hé, waar haal jij al die leuke planners?

Wie mijn IG-account volgt, ziet geregeld foto's van mijn agenda en/of weekplanner voorbij komen. Ik zal waarschijnlijk (hum) meer planners hebben dan de gemiddelde Vlaming maar zo overdreven is het allemaal niet (dat geloof ik toch graag). Ze zien er meestal heel verschillend uit omdat ik iedere week - als ontspanning - er wat in pruts; stickertje hier, tekeningetje daar, ... Het noodzakelijke (zonder plannen zou mijn wereld zot draaien) en het aangename (samen met de kindjes wat tekenen/stickeren/stempelen/... is zalig!) aan elkaar gekoppeld. Tijdens de week is er niets leuker om op een lange dag een tekeningetje van één van de (b)engels terug te zien.

Daarnaast hou ik ook een planner bij waar ik iedere week enkele kleine foto's in kleef. Ik merkte dat ik minder en minder fotoboeken maak (hell, daar heb ik geen tijd voor!) maar dat ik toch die leuke foto's (en dat zijn er heel wat) niet verloren wil laten gaan. Dus print ik zelf iedere week met de Canon Selphy enkele foto…

Goodbye in vier foto's

Op vijf juli werden de resultaten van Leuven bekendgemaakt, net die dag waren we tien jaar getrouwd. Vorig jaar had ik al gezegd: "Dit vieren we niet, dat wordt misschien de rottigste dag van het hele jaar voor mij!". Ergens in januari stond ik er positiever tegenover, en bereidde ik een klein feestje voor, in't geniep. Gelukkig maar, achteraf gezien, want het werd tweemaal feest!


Genieten van eten was er in academiejaar 2017 - 2018 niet vaak bij, intussen is de knop terug om. Misschien is het tijd om terug te keren naar MissCaesar (mijn voorgaande foodblog), het is zalig om weer eens rustig aan tafel te zitten en een koffie te drinken met smaak. Dat is toch wat anders dan tien schietgebedjes zeggen in de hoop dat de heilige cafeïne zijn werk zal doen om de dag op te peppen.

Once a nerd, always a nerd. Er zijn slechtere manieren om vakantie-avonden door te brengen. De ingrediënten: een kindervrij zwembadjen, een badeendeken en een waterdichte-e-reader. I found heaven en …

Een thesis in fasen van een zwangerschap en een bevalling

één
Ongeveer negen maand duurt het academiejaar, de tijd waarin je geacht wordt een thesis te schrijven. Die periode lijkt op zich erg lang, maar voor je het weet nader je de 40 weken. Je kan vroeger indienen dan de deadline maar op zich blijkt het eerder een tot-de laatste-dag-opdracht te worden. Voor wie het niet lukt in die 40 weken is er nog steeds de optie om overtijd te gaan en in augustus in te dienen. 
twee Het begin is erg spannend: een onderwerp kiezen, onderzoek opstarten, literatuur doorworstelen. Al die nieuwe dingen, fantastisch! Naarmate de tijd vordert wordt het echter lastiger en lastiger. Iedere seconde dwarrelen er gedachten in je hoofd, je blijft denken: nog zoveel maanden, nog zoveel weken, nog zoveel dagen. En nog zoveel te doen. De vermoeidheid steekt de kop op en niet weten wanneer alles precies eruit zal komen en op papier zal staan maakt het alleen maar spannender. Je blijft doorgaan, je weet dat het niet kan blijven duren en je hoopt dat het goed komt.
drie Ho…